• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

alt2014. 05. 29-én Bódvalenkén, Biztos Kezdet Ház átadására került sor. Az épületet ünnepélyes keretek között Dr. Garai Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma társadalmi felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. Országosan jelenleg több, mint 110 településen működik gyerekház, az Edelényi Kistérségben Balajton, Edelényen, Szendrőn kívül már a „Freskófaluban” is a családok rendelkezésére áll.

A Biztos Kezdet Ház megnyitása az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása által elnyert „Komplex program megvalósítása a gyermekszegénység ellen az Edelényi Kistérségben” TÁMOP-5.2.3.A-12/1-2012-0012 program keretében valósult meg. Emellett nagy szerepet töltött be a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány által nyújtott támogatás, aminek köszönhetően az ingatlan megvásárolásra és felújításra került. A teljes felújítást a nemzetközi H. Stepic CEE alapítványi szervezet hozzájárulásával sikerült befejezni.

A házavatással párhuzamosan a kistérségi gyermekszegénység ellenes program munkatársai bemutatták az érdeklődőknek a projekt keretében megvalósuló tevékenységeket, tájékoztatást adtak azok helyzetéről. A már működő Biztos Kezdet Gyerekházak és az edelényi Közösségi Ház  munkatársai pedig játszóházzal várták a gyermekkorosztályt.

 

A Biztos Kezdet Gyerekházak célja, hogy a 0-5 éves korú gyermekek minél előbb a szakemberek látókörébe kerüljenek, illetve olyan közösségben, ahol megfelelő, fejlesztő munkával sikerül lecsökkenteni a gyermekek helyzetéből adódó lemaradásokat. Így sokkal sikeresebben tudnak beilleszkedni majd az óvodán és az iskolában. További cél pedig, hogy a felnőttként sikeresebb, boldogabb és egészségesebb felnőtt legyen. A Gyermekházak a rendszeres napi nyitva tarás mellett a gyermek és a szülő számára egyaránt biztosítanak programot, az ott dolgozó szakemberek segítik és nyomon követik a gyermek fejlődését, szükség esetén megfelelő szakemberhez irányítják a családot. A Gyerekházak mindenki számára nyitottak a szolgáltatások ingyenesek, biztosítják a gyermek képességeinek kibontakozásához szükséges környezetet és szakembereket.

 

alt

alt

alt

alt

 

Fotó: Barát Rita

 

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Február 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.