• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altMentünk, láttuk, elmesélem... Ahogy arról korábban hírt adtunk, január 16-tól egy hónapon keresztül Kassán, a Rovás Galériában láthatóak az OBJEKTÍVEN fotókiállítás képei. A megnyitón az alkotók és szerkesztőségünk is képviseltette magát. A szépszámú érdeklődöket  Kovács Ágnes köszöntötte. A kiállítást megnyitó gondolatait az alábbiakban közöljük - kiegészítve Tóth György (Képíró) fotóival.

Tisztelt jelenlévők, kedves barátaim!
Nagy örömmel üdvözlöm önöket a 2014-es év első kiállítás megnyitóján itt, a Rovás Akadémia Galériájában.

alt

Megköszönöm Viszlai Tibor verséneklőnek, hogy zenei produkciójával emelte a rendezvény fényét.
Mindenekelőtt engedjék meg, hogy tisztelettel üdvözöljem Zachariáš István urat, mint a Kassa Megyei Önkormányzat alelnökét, és mint Szepsi város polgármesterét, valamint Kupec Mihályt, a Bódva völgyi és Érchegységi Kulturális Központ igazgatóját.

alt

Sok szeretettel köszöntöm körünkben a Bódva alsó folyásáról érkezett magyarországi vendégeinket, a BódvaPress internetes média képviselőit, jelesül Móré Istvánt, Jenei Editet, Krocsek Ágnest, Barát Ritát, akik nélkül ezen kiállítást megelőző fotópályázat – és később természetesen a kiállítás sem jöhetett volna létre. Ugyancsak üdvözlöm a megjelent alkotókat, név szerint: Bartók Csabát, Demény Zitát, Kuzma Istvánt, Lukács Boldizsárt, Majorváry Szabó Sándort, Tóth Györgyöt!

alt

A BódvaPress internetes média tavaly közzétett egy pályázati felhívást olyan fotóművészeti alkotások beküldésére, amelyek a Bódva völgyét jelenítik meg eltekintve a határtól. Hogy ez mennyire sikeres vállalkozás volt, jelzi a több száz, pontosan 672 beküldött alkotás, amelyek közül bizony, nem kis fejfájást okozott a szakmai zsűrinek kiválasztani az igazán jó alkotásokat. Az kiderült, hogy a legjobb 50 fotó 7-8 alkotótól származik. A fotókra a nagyközönségnek is módjában áll január végéig szavazni az interneten keresztül, amelynek feltételeiről bővebben a BódvaPress honlapján olvashatnak.

 

alt

 

Talán még arról szeretném önöket tájékoztatni, hogy a Rovás hogyan is került kapcsolatba a BódvaPressel. Újságíróként a Bódva völgy felső szakaszának történéseiről olykor a BódvaPresst is tájékoztatom, s ennek kapcsán került sor egyszer egy személyes találkozásra Móré Istvánnal, Jenei Edittel és a többi kollégájukkal. Már akkor kiderült, hogy találkozásunk a jövőt tekintve gyümölcsöző lesz, amelynek eredményét máris itt láthatják.

alt

Természetesen további terveink is vannak, mint egy határon átívelő műveltségi vetélkedő a Bódva völgyi iskolások körében, egy közös társasjáték megalkotása, vagy az itt is látható fotók némelyikének billboardokon való bemutatása a folyó folyásának mindkét szakaszán.
Tisztelt jelenlévők, kedves barátaim!
Nem szaporítom a szót, hanem ezennel megnyitom a kiállítást.
Köszönöm, hogy meghallgattak.

/Kassa, 2014. január 16/

 

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.