• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altTöredezett emlékképek címmel nyílt kiállítása Ferkovics Józsefnek november 08-án, Hídvégardóban. A Holocaust  roma és zsidó áldozatainak emléket állító kiállítást Daróczi Ágnes, a Romano Instituto igazgatónője nyitotta meg.

"Emlékezéssel nem tudjuk a történelmet visszaforgatni, de megakadályozhatjuk a gyilkos eszmék újabb terjedését"

Ferkovics József így ír magáról:

1961. április 17-én születtem Letenyén, a Zala megyei kisvárosban. Szüleim elváltak a születésem idejében, így állami gondozásba kerültem. Már gyermekkoromban kitűnt rajzkészségem, többet ültem az asztal mellett és rajzoltam, míg más gyerekek, a társaim szabadidejükben fociztak vagy más játékot űztek.A televízióból és az életből merített élményeimet mindig papírra rajzoltam. A tanáraim felfigyeltek rám és több, gyerekeknek kiírt pályázatra beneveztek, melyeken általában mindig a helyezettek között voltam.

alt

 

Már nagyon korán érdekelt a történelem, az irodalom, a filozófia tárgyakból az iskolában jó jegyeim voltak. 1974-ben Japánban egy gyermek rajzverseny második helyezettje lettem. A rajzversenyen elért eredményem és az iskola vezetőségének támogatása ellenére az állami intézet nem javasolta, hogy tanulmányaimat a képző- és iparművészeti középiskolában folytassam.

alt

 

Így az általános iskola elvégzése után - gyenge fizikumom ellenére - Komlóra kerültem az 501-es Ipari Szakmunkásképző Iskolába vájár szakmunkás tanulóként. Az iskolát elvégeztem, de mellette szorgalmasan tanultam grafika és festészet szakon a pécsi Képző- és Iparművészeti Középiskolában. Felkészítő tanárom Horváth János grafikusművész volt. Az iskolában több vitám volt önállóságom, sajátos elképzeléseim miatt. Pécsről Budapestre kerülve a Képző- és Iparművészeti Főiskolán Pajzs László és Fóti Ernő tanulója voltam.
Számos kiállításom volt Magyarországon és a világ számos városában.
Jelentősebb kiállítások Magyarországon:
- Budapest
- Magyar Nemzeti Galéria
- Kossuth Klub (Budapest)
- Pécs
- Zalaegerszeg
- Szeged
- Miskolc
- Debrecen
- Szombathely

Külföldi Kiállítások:
- Nápoly
- Berlin
- London
- Sang Hai
- Peking
- Washington
- Barcelona
- Amszterdam
http://www.romagaleria.hu/ferkovics_jozsef.php

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.