• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés
altMár pár hete elkezdődött a fociszezon az ország minden részén. A sporthíreinkben minden héten be is számolunk a hétvégén lezajló gólzáporos, vagy esetleg nem éppen izgalmas meccsek eredményeiről is. A Megye I. II. és III. osztálya mellett viszont eddig nem tettünk említést a Kazincbarcikai Kistérségi Amatőr Labdarúgó Bajnokságáról, ahol jelenleg  térségünk egy településének a csapata képviselteti magát, ez pedig Martonyi község. Érdemes beszélni róla, mert sokan nem hallottak erről a bajnokságról. 
Kezdjük is az elejéről. Tíz évvel ezelőtt még a térség több települése tudott felállítani egy a körzeti bajnokságban induló sportegyesületet. Ekkor még nem volt szükség IFI (Utánpótlás, serdülő) csapatra a Megye III. osztályában, nem volt több száz ezer Forint összegű egy csapat fenntartása, nevezési díja, az utaztatása, s emellett még a bírói költségekről sem feledkezzünk meg. Több község, mint Perkupa, Szögliget, Szin és  Martonyi is állandó résztvevője volt ennek a bajnokságnak. Az imént említett szabály bevezetésével,  és a költségek növekedésével, egyre több csapat jutott a megszünés sorsára. A települések lélekszáma egyre csökken, és nagy részük idős lakosokból tevődik össze, így egyszerűen lehetetlen lenne egy fiatal csapat felállítása, emellett persze a körzeti bajnoksággal járó költségeket sem bírnák a sportegyesületek kifizetni.
Így ezen települések egyetlen hétvégi szórakozása is elveszett. 
 
Azonban pár évvel ezelőtt egyik térségi településünk Martonyi futballcsapata számára jött egy lehetőség, amely ismét beindította a hétvégi futballmérkőzések sorozatát. A Kazincbarcikai Kistérségi Amatőr Labdarúgó bajnokságában versenyzik tovább a község csapata. A bajnokság a legminimálisabb összegeket követeli, nevezés, és bírói szinten is. Itt nincs szükség utánpótlás csapatra sem, úgyhogy ez sem okoz problémát. Ez a bajnokság, ahogy a nevében is benne van amatőr bajnokság, tehát nem vérremenő harcok jellemzik a meccseket, hanem egy kellemes délután eltöltését a futballt kedvelők körében. A színvonal viszont nem mondható alacsonynak. Ebből a bajnokságból nem lehet feljebb jutni, de kiesni sem.
 
Az előző évekhez képest a bajnokságban kevesebb csapat nevezett erre az idényre, 
szám szerint 7.
 
Jákfalva, Múcsony, Felsőnyárád, Kurityán, Alsószuha, Zádorfalva, Martonyi.
 
Következő forduló mérkőzései:
 
3.forduló: 2013.09.07-08. 16 óra
 
Szo Zádorfalva-Szabad 
Szo Jákfalva-Alsószuha 
V Felsőnyárád-Kurityán 
V Martonyi-Múcsony
 
 
 
⇐ Vissza a kezdőlapra
Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.