• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altA megszőtt vászonban a szálak úgy kapcsolódnak egymáshoz, hogy erőssé teszik a létrejövő anyagot...
Sokan, sokféleképpen keresik a kiutat a válságból. A hátrányos és még hátrányosabbá vált térségekre ez fokozottabban igaz. Az alább ismertetett útkereső vállalkozás a maga újításával igazából egy kicsit múltidézés is, hisz az előttünk járó generációk tudásában benne volt, hogy az önellátás megoldás a föld közelében élőknek az életére. Az összefogásról nem is beszélve. Talán  vissza - és betelepülésre is számíthat ennek következtében egy elnéptelenedni látszó térség? Ismerkedjenek a BANTESZ Szövetkezettel!

A BANTESZ Szövetkezet azért jött létre, hogy a mezőgazdaság teljes termelési, feldolgozási és értékesítési folyamatát egy szervezeten belül valósítsa meg a növénytermesztéstől kezdve a raktározáson, takarmánykeverésen, állattenyésztésen, hagyományos és korszerű technológiák alkalmazásával az európai szabványoknak is megfelelő hús - és gyógynövény feldolgozáson, csomagoláson keresztül a saját bolthálózaton keresztüli hazai és export értékesítésig a nyereséget csökkentő külső kereskedői és közvetítői árrések és spekulánsok teljes kizárásával.
A Szövetkezet ezeket a működési folyamatokat két ágon valósítja meg. Egyrészt a Szövetkezet által működtetett üzemi méretekben, másrészt a kiépített infrastruktúra előnyeit kihasználva a kistermelők bevonásával, számukra is megteremtve a mezőgazdasági termelés biztos jövedelmezőségét.


alt

Kicsiben is elkezdhető, fokozatosan bővíthető lehetőséget nyújtunk a gazdálkodásba újra, vagy újonnan bekapcsolódóknak. A mezőgazdaság fellendítésével a gazdaság élénkítésén túl fontos cél a vidéki munkahelyek teremtése.  - olvashatjuk a www.bantesz.hu oldalon a programjuk ismertetőjében.

Vajon hányan indultak el ezen az úton a fokozatosan elnéptelenedő falvainkban? Reálisak e ma ezek a célkitűzések? Igyekszünk utána járni!

alt

Kapcsolódó cikkek:

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.