• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

alt2013. március 7-én Budapesten megrendezik a Lenke-Bált. Ez egy jótékonysági est, melynek a célja, hogy élelmiszeradományt juttasson a borsod megyei Bódvalenke község megsegítésére.

Bódvalenke, mint az Edelényi kistérséghez tartozó kis település, Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű községe. A lakosság nagy része roma származású, az egy főre eső átlagjövedelem nagyon alacsony, a lakosságnak majdnem a fele gyermek és kiskorú. Nehéz a mindennapi megélhetés ebben a kis elzárt faluban. 

A kezdeményezés: 2012. nyarán a MOME EcoLab fenntarthatósági kutatócsoport és a Széchenyi István Szakkollégium szervezésében designerekből, fotósokból, szociológusokból, közgazdászokból és építészekből álló csapat indult kutató munkára Bódvalenkére egy hosszú távú szociális fejlesztési projekt keretén belül. projekt célja, hogy a közösségfejlesztéssel, a kulturális identitás erősítésével és természetesen bevételteremtéssel elősegítse a település lakóinak a társadalomba való beilleszkedését és a mélyszegénységből való kitörését.

A projektről bővebb információkat az alábbi linken olvashat:

http://bodvalenkeprojekt.blogspot.hu/p/a-projektrol.html

Mi lesz a Lenke-Bálon?

Ez olyan esemény, ahol bárki bekapcsolódhat az adományozásba. A jegyek és tombola árakat teljes egészében élelmiszerre fordítják, melyet továbbküldenek a bódvalenkei lakóknak. A tombolán a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak és tanáraiknak az alkotásaikat sorsolják majd ki, akik felajánlásukkal így vesznek részt az akcióban.

Az érdeklődők a Lenke-Bálon személyesen találkozhatnak a szervezőkkel, és megismerkedhetnek a már 2012-ben elindult program részleteivel és az idei tervekkel.

alt

További részletek a programról (helyszín, pontos programleírás, jegy- és tombola árak):

http://lenkebal.kulturgorilla.hu/

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.