• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

alt2012. június 2-án 100 ezernél is több szervezet és önkéntes vette fel a kesztyűt a zöld környezetünkért. A Magyarországon második alkalommal meghirdetett TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akció az Összefogás a tiszta Magyarországért mozgalom keretében  valósult meg. Tavaly több ezer tonna szemét gyűlt össze, több mint 1500 helyszínen. Idén pontos adatok még nincsenek, az azonban biztos, hogy jóval többen csatlakoztak az akcióhoz, többek között az Edelényi Kistérség jónéhány településéről is!

Az akció technikai lebonyolítását (kesztyűk, zsákok szétosztása, önkéntesek fogadása, adminisztráció) országszerte az érintett vízügyi igazgatóságok (Térségünkben az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság) és a kihelyezett koordinátorok segítették. Az összegyűjtött szemetet a helyi hulladékgyűjtő vállalkozások (esetünkben az Északmagyarországi Hulladékgazdálkodási Zrt.) szállították el.


altMúlt szombaton Térségünk területén 7 regisztrált találkozási pont volt kijelölve, ahol többek között Borsodszirák, Edelény, Meszes, Szalonna, Szendrő, Szendrőlád és Szögliget intézményei (általános iskolák, önkormányzatok), civil szervezetei és önkéntesei csatlakoztak a programhoz.


Tanúja lehettem az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola munkájának. A dolgozók és tanulók együtt, nagyon eredményesen járultak hozzá a szebb és tisztább környezetükhöz.

 

altA résztvevők lelkesen hajolgattak, cipekedtek és gyűjtögettek a „zöld cél” érdekében (s közben nem utolsó sorban a közösség is épült). Néhány óra alatt az intézmény területén összeszedett hulladéktól megtelt zsákok halmokban álltak a kijelölt helyeken. A jól megérdemelt pihenés közben pedig már a jövő évi „TeSzeddre” toborozták egymást.


Lehet, hogy nem is kellene addig várni..

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Február 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.