• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altHuszonötödik alkalommal rajtolt el szombaton  a Bódva-völgyi Maraton, és Decathlon kerékpárfutam. A nagy meleg ellenére sokan vágtak neki a távnak, hogy bizonyítsanak önmaguk előtt, hogy megnyerjék a versenyt, vagy éppen, hogy az idén is meglegyen a részvétel.

Forró volt az idei nyár, s nem volt ez másként az utolsó augusztusi szombaton sem. Ennek ellenére sokan választották a futást vagy kerékpározást, hogy teljesítsék a távokat. 23 esztendőn keresztül Jósvafőről Edelénybe tartottak a versenyzők, idén másodszor volt Edelényben a rajt is és a cél is.

A 42 km-es távnak 7 órakor vágott  neki az egy személyes mezőny. Talán a meleg riasztotta el a többieket, vagy az emelkedők sorozata. De egyedül talán még nehezebb, nincs kikhez viszonytani, nincs kikkel együtthaladni, így aztán igazán óriási a teljesítmény.

 

alt

 

8 órától zajlott a regisztrálás, s ahogy az lenni szokott, 10 előtt már óriási tömeg várt az indulásra. Kisgyermekek, nyugdíjasok, kerékpárosok, s szép számmal a futók is, akik a félmaraton és a negyedmaraton távok teljesítésére melegítettek be,

 

alt

A kerékpárosok a rajt után Múcsony felé vették az irányt, hogy Rudabányán áthaladva, Szuhogyon, keresztül visszaérjenek a Bódva-völgyébe, s itt tekerjenek tovább Szendrőn, majd Szendrőládon át.

 

alt

 

Egyszerre rajtolt el a futók mezőnye, akik közül a rövidebb távot választók, az 5 km-es fordulóponttól vissza indultak. A félmaratont telesítőket húzós, hosszú emelkedő várta az András-tanyánál lévő fordulópontig. Ekkorra már forró volt az aszfalt, s Ládbesenyőtől egyre kevesebb az útmentén a hűst adó fa is. Ennek ellenére szinte mindenki tudta teljesíteni a tervezett táávolságot.

 

alt

 

Az eredményhirdetésre az új műfüves pályán került sor, amit a Templomkerti Kisvendéglőben történő megvendégelés követett.

Az eredmények

45 km kerékpár női
1. Karancsi Zita
2. Kallus Edit
3. Kovács Piroska
 
45 km kerékpár férfi
1. Nyirkó Attila
2. Hacsi Ákos
3. Karancsi Sándor
 
10 km futás női
1. Rácz Eszter 
2. Takács Barbara
3. Pálné Szendi Nóra 
 
10 km futás férfi
1. Kis Gábor
2. Pulveri László 
3. Csáki Szabolcs 
 
21 km futás női
1. Géczy Éva 
2. Simkó Judit
3. Szabolcs Enikő
 
21 km futás férfi
1. Józsa Dániel
2. Pintér János
3. Nagy Gyula
 
42 km futás
1. Bencze Dorottya
 
A legfiatalabb résztvevő:  Márton Áron István
A legtapasztaltabb résztvevő: Szilágyi Adolf
 
(A maratonon készült többi fotónkat ide kattintva ériheti el..)
 
 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Február 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.