• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

TÁMOP-3.2.3/A-11/1-2012-0145

2014. novemberében befejeződött a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt "Építő közösségek 3. ütem" - Közművelődési intézmények a kreatív iparral kapcsolatos alapkompetenciák fejlesztését elősegítő új tanulási formák szolgálatában c. pályázat megvalósítása a Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár gesztorálásával.

A programsorozat 5 kreatív területen valósult meg: építészet, kézművesség, képzőművészet, tánc- és előadóművészet, amelyek hasznos elemei a szabadidő kulturált eltöltésének. Az előadóművészet területén belül 2 kompetenciafejlesztő sorozat zajlott: a zene és a tánc (majorette) művészeti ágaiban.

A projekt fő célja a gyerekek kreatív kompetenciájának és a pályázó szakmai tevékenységének fejlesztése, a szabadidő kulturált célú eltöltéséhez szükséges feltételek biztosítása. Kiemelten fontos célkitűzés volt az ismeretterjesztő, amatőr alkotó, művelődő közösségek tevékenységének támogatása, a település környezetei, szellemi, művészeti értékeinek, hagyományainak feltárása, megismerése.

A projektbe bevont gyerekek megismerhették a helyi sajátosságokat, értékeket kreatív területenként, továbbá olyan kompetenciákat, képességeket sajátíthattak el, amelyek birtokában továbbvihetik ezen helyi értékeket.

A 2 év során a programsorozatban 154 fő gyermek kompetencia fejlesztése került sor szakmai megvalósítók segítő irányításával és szakmai tudásának átadásával, oly módon, hogy ezen eredmények összhangban vannak a pályázó szervezet célkitűzéseivel, így a pályázati cél elérése hozzájárul a pályázó szervezeti hatékonyságának növelésével.

A projekt megvalósulását követően elmondhatjuk, hogy a program elérte a tervezett célját és olyan új élményekkel, ismeretekkel, tapasztalatokkal gazdagította a résztvevőket, amelyek birtokában nagyobb eséllyel bírhatnak az élet bármely területén.

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.