• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

alt2010-es, nagy Bódva áradást követően történtek intézkedések. Az egyik nyomán megvalósuló beruházásról - a Komjáti / Hidvégardó térségében épült védműről - hírt is adtunk, kétségtelenül az öröm hangján.

A napokban készült képes beszámolót nézve erős kétségek ébredhetnek az emberben, hogy sikerült-e tökéletes megoldást találni a vízügyi szakembereknek az árvízi helyzetekre Komjáti határában, konkrétan a Malomtanyán?!

"A Malomtanyán a helyzet nem valami szépséges és megnyugtató. Sok éves munkánk eredménye mehet tönkre rövid idő alatt, ha az árvízvédelmi rendszer így marad! A nálunk keletkezett víz oka, hogy a Bódva visszaduzzasztja felénk a Pasnyagon keresztül - az abból korábban kilépő, majd a Nádaska patak által összegyűjtött és a Pasnyag hozamával összegződő vizeket, mivel azt a Bódva már nem képes befogadni. Az új gát építésével megváltoztatták a térség vízrajzi viszonyait. Abban a reményben teszem közé a helyzetről készült felvételeimet, hogy  talán valaki végre felfigyel erre a hatalmas problémára és segítő kezet nyújt!"

[Pasnyag: az Alsó-hegy lábánál fakadó, bővizű karsztforrás, amit az 1980-as évek első felétől vízművel foglalják, s vizét issza a környék lakossága]

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

Fotók: Vojtovics Erzsébet

 

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Február 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.