• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altA BOCS Mentorprogram résztvevői megalapították a Bódva-völgy és Cserehát Turizmusáért Egyesületet, amelynek célja, hogy összefogja a térség turisztikai szereplőit, és közös gondolkodással, összehangolt tervezéssel elősegítse a vendégforgalom fellendítését a vidéken.

Az alapítók Bay Juditot, az Edelényi Kastélysziget létesítményvezetőjét választották meg elnöknek, az alelnökök Budinszki István, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) osztályvezetője és Koleszár Krisztián, a Gömör–Tornai Hagyományos Termék- és Szolgáltatásfejlesztési Klaszter elnöke lettek.

alt

Bay Judit megválasztásakor elmondta, hogy "a térség számtalan olyan természeti, épített és kulturális értékkel rendelkezik, amely érdemes arra, hogy az érdeklődők felfedezzék. A megalakult egyesület esély arra, hogy a lehetséges szereplőket összefogva, az együttműködéseket ösztönözve létrejöjjön egy turisztikai desztinációs menedzsment szervezet, amelyeknek létjogosultságát jónéhány példa igazolja, elég Miskolc vagy a Zemplén példájára gondolni. Ha máshol sikerült, miért ne sikerülhetne ezen a vidéken is?

Van világörökségi helyszín, minőségi helyi termék, kreatív kezdeményezés, elszánt emberek, az egyesület pedig az együtt gondolkodás és közös munka próbája lesz."

Az egyesület rövid távú célja a Bódva-völgyi Zöldút létrehozása sikeres hazai és külföldi minták alapján, amely csatlakozik a környező zöldút hálózatokhoz. Az út mentén a látogatók figyelmére is méltó attrakciókat, szolgáltatókat és közösségeket fogják majd össze, és szervezett programokat kínálnak az érdeklődőknek.  

A szervezet teljesen nyitott: minden, a térségi turizmusban és helyi termék fejlesztésben érdekelt magánszemélyt, vállalkozót és civil szervezetet, intézményt vár soraiba.

Információ és jelentkezés:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fotó: Laki-Lukács Boldizsár

(A BOCS Mentorprogramról bővebben: itt, Facebook oldala pedig ide katintva érhető el.)


Kapcsolódó cikkek:

 
⇐ Vissza a kezdőlapra
Eseménynaptár
<<  Február 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.