• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

Érdekes és örömteli kezdeményezésről szereztünk tudomást: a térségtől távolra szakadt, sikeres "hazánkfiai" elkezdték keresni egymást.

"Nagyon sokan elvándoroltak a térségből, hiszen ősidők óta tartja magát az a paradigma, hogy csak akkor lehet sikeres az ember, ha elhagyja ezt a vidéket. De éppen a sok elvándorló miatt szinte az ország, sőt a világ minden pontján van olyan Bódva-völgyi, aki szakmájának, közösségének megbecsült képviselője"- magyarázta Rőczei Norbert, a kezdeményezés ötletgazdája, aki Szendrőládon gyerekeskedett, de ma már Budapesten él.

"Fel kell ismernünk, hogy a szülőföldünket évtizedekig sújtó legnagyobb külső akadályok nagy része mára elhárult. A "Trianon-szindróma", amely a vidék perifériára sodródását okozta, a szlovák határ légiessé válásával megszűnt. Már csak rajtunk múlik, milyen alapokon és tartalommal építjük újjá a kapcsolatainkat. A tőkehiány pedig oldódhat azzal, hogy a hátrányos helyzetű térségekbe a korábbinál is több uniós forrás fog érkezni, amelyek nagyobb része valós gazdasági célokra, munkahelyteremtésre fordítható. Már csak jó projektek és megfelelő szakemberek kellenek, akik ezeket a pénzeket hatékonyan tudják elkölteni."

A szervezők meglepve tapasztalják, hogy az elszármazottak között mennyi híres, vagy kevésbé közismert, de annál sikeresebb személyiség van, és ők egymással, valamint a helyben maradottakkal - akik mindennapi munkájukkal a vállukon viszik a vidéket - közösen fellépve igen jelentős segítséget tudnának nyújtani az edelényi kistérségnek. Mindenekelőtt a helyi fiatalokat, a tehetséges új nemzedéket szeretnék támogatni, hiszen ők a Bódva-völgy megmaradásának zálogai.

"Azt kérjük, hogy aki a térségből származik, és úgy érzi, valamilyen szakterületen - legyen az közélet, kultúra, művészet, üzlet, sport vagy bármilyen egyéb hivatás - olyan sikereket ért el, tapasztalatot halmozott fel, amelyet érdemes lenne tovább adnia, az jelentkezzen nálunk! Hamarosan lesz egy találkozónk Budapesten, Miskolcon, majd Edelényben, ahol megismerhetjük egymást és közösen elgondolkodhatunk arról, hogyan tudnánk minél jobban bekapcsolódni a szülőföldünk életébe.

Hasonlóan arra kérjük a térségben élő vagy innen származó, 14 és 35 év közötti fiatalokat, akik az átlagosnál tehetségesebbek vagy ambíciózusabbak, keressenek minket! Nekik személyre szabott segítséget fogunk nyújtani, hogy elérjék céljaikat." - zárta szavait a főszervező.

A projekt lebonyolítója, a szendrőládi Bhim Rao Egyesület a Svájci Civil Alaptól nyert pályázati támogatást, hogy a résztvevők felmerülő költségeit megtérítse.

A program weboldala: http://bodvavolgy-cserehat.hu

További felvilágosítást kérni és jelentkezni a +3620/3991-391-as telefonszámon lehet.

 

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Február 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.