• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altAz edelényi lakosok (kis túlzással) egyik „álma” valósulhat meg az uszoda megépítésével. A jó hírről Edelény honlapján (is) tájékoztatta az olvasókat Molnár Oszkár polgármester (független). Ismét Baranyi Ferenctől a polgármesteri kabinet munkatársától szeretnék választ kapni néhány fontos kérdésre az uszodával kapcsolatban. A városban hamarosan működésbe lépő térfigyelő kamerákhoz kötődő kérdéseimre is készséggel válaszolt, amely szintén egy jelentős fejlesztésnek bizonyul a településen.

Van valami hivatalos dokumentum, ami alapján bátran kijelenthető, hogy Edelényben biztosan meg fog épülni az uszoda?

Az uszoda létesítéséről kormányhatározat született. Erről március elején tájékoztatta Vígh László, a végrehajtással megbízott kormánybiztos Molnár Oszkár polgármestert. Ezt követően szűk két hét elteltével Budapesten egyeztettek arról, hogy milyen paraméterekkel épüljön meg az uszoda, mi lesz a megvalósítás menete.

 

Mikor kezdik el a munkálatokat és azok várhatóan mikor érnek véget?

A kormánybiztos tájékoztatása szerint a tervdokumentáció elkészítését és a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően idén ősszel kezdődhet a kivitelezés, ami várhatóan egy évet fog igénybe venni. A legutóbbi információ szerint 2015. novemberéig kell megtörténnie az átadásnak.

 

Mekkora nagy lesz a medence? Lesz valami különleges tulajdonsága?

Két változat közül lehet választani. Molnár Oszkár polgármester a már említett budapesti megbeszélésen egy 35 méteres medence megépítésében állapodott meg a kormánybiztossal. A helyi testnevelő tanárok azonban jelezték neki, hogy szakmai szempontok alapján inkább használható lenne a 25 méteres. A polgármester ezt tolmácsolta a kormánybiztosnak. A medence különleges tulajdonsága az lesz, hogy a mélysége állítható lesz, mivel az alja emelhető-süllyeszthető.

 

Milyen nagy lesz az új sportlétesítmény befogadóképessége?

Ezt nyilván a medence mérete fogja meghatározni.

 

Csak az Edelényi lakosok látogathatják az uszodát vagy térségünk valamennyi polgára számára elérhető lesz ez a szolgáltatás?

Az uszoda alapvetően tanuszoda lesz. A tanítás után, tehát 16 órától viszont a felnőttek is használhatják majd. Éppen ezért lesz állítható a vízmélység.

 

A www.edeleny.hu 2014.03.06-i bejegyzésében olvasható, hogy „az új uszoda is a gimnázium mögött kialakuló új sportkomplexumban kap majd helyet.” Ez már biztos?

Egyrészt ott áll rendelkezésre alkalmas terület, másrészt a futballpályákkal, futókörrel, teniszpályával stb. együtt az uszoda is szerves része lehet majd így az új sporttelepnek.

 

Az uszoda kivitelezése pályázati forrásból vagy a város pénzéből valósul meg?

Mint említettem, kormányhatározat született az uszodáról, azaz állami költségvetésből épül meg. Számítanak ugyanakkor az önkormányzatok hozzájárulására. Ennek mértéke még nem dőlt el.

 

Az uszoda megépítése (véleményem szerint) nem munkahelyteremtés céljából fog megvalósulni. Mégis körülbelül hány főt tudnak majd ott foglalkoztatni?

Az uszoda működtetője a Nemzeti Sportközpontok lesz. Arról, hogy hány főt, kiket fognak foglalkoztatni ott, ez az állami intézmény fog dönteni.

 

Az építkezés során térségi vállalkozók fogják a munkálatokat elvégezni?

Mivel állami beruházásról van szó, a közbeszerzést a kormányzat fogja lefolytatni. Mivel máshol is épül majd uszoda, nyilván ugyanazon tervdokumentáció alapján, kivitelezési technológiával, vélhető, hogy nem fognak településenként mást és mást megbízni. De mi sem természetesebb, mint hogy a polgármester azon lesz, hogy ahol csak lehetséges, helyi vállalkozók is részesei legyenek a beruházásnak.

 

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Március 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.