• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altavagy: Hej halászok, halászok...

Közismerten így folytatódik az ének: mit fogott a hálótok? Napjainkban már a „háló” kifejezés hallatán legkevésbé a halászat jut az eszünkbe. Már angolul is tudjuk mondani: net. Nem is akármilyen – ha nem VILÁGHÁLÓ! A kérdés az, hogy mit tudunk fogni ezzel a hálóval a határ menti végeken, esetenként egy völgyben fekvő, zsák-településen?

/fotó forrása:hegyikalandorok.blogspot.com/

A határ menti települések távol esnek a megye székhelytől illetve a munkát jelentő nagyobb  falvaktól. Jellemző az elöregedésük és lélekszámuk folytonosan csökken. Továbbélésük lehetőségei közül most kettőt említek: az újratelepülés és az itteniek helyben tartása, akár távmunka révén is. A probléma megoldására vannak törekvések. Jelen írásban a települések egyikének próbálkozását mutatom be azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a szolgáltatók egyike legalább felkapja a fejét és rácsodálkozik a gondunkra.
Tornabarakony az esélyegyenlőség és fogyasztóvédelem szemszögéből közelítette meg a problémát:
A polgármester lakossági kérésre írásba foglalta az internet-hiány gondját, kérve a helyzet kivizsgálását - amit a Közös Hivatal jegyzője is megerősített aláírásával. Így fordult levélben BAZ Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Hatóságához – amit másolatban a szolgáltatóknak is elküldött. Nevezett Hatóság illetékességből áttette a kérelmet a Nemzeti Média –és Hírközlési Hatósághoz, aki a kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasította. A következő válasz érkezett magyarázatként:
Az elektronikus hírközlésről szóló 2003.évi törvény (Eht)13b.§-a értelmében a panaszok és bejelentések kivizsgálása elsődlegesen a szolgáltató feladata. A panasz elutasítása esetén a szolgáltató köteles azt indoklással ellátva az előfizető részére írásban is megküldeni. A hatóság akkor jogosult eljárni, amennyiben a szolgáltató a panaszt elutasította vagy nem megfelelően vizsgálta ki”
 Kíváncsian és reménykedve várjuk a szolgáltatók leveleit, benne a megoldási javaslatokkal! Amennyiben nem érkeznek - akkor már tudjuk: jogosan fordulunk a Hatósághoz.

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Március 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.