• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altHuszonötödik alkalommal rajtolt el szombaton  a Bódva-völgyi Maraton, és Decathlon kerékpárfutam. A nagy meleg ellenére sokan vágtak neki a távnak, hogy bizonyítsanak önmaguk előtt, hogy megnyerjék a versenyt, vagy éppen, hogy az idén is meglegyen a részvétel.

 

Katt a képre!2015. augusztus 20-23. között a csehországi Brno városa adott otthont a XIII. Majorette Európa Bajnokságnak, ahol 15 ország 247 csapata összesen 599 koreográfiát mutatott be.

A szendrői majorette csapat legnagyobb része most utazott először országhatáron kívüli versenyre, ezért nagy izgalommal várták a napot, hogy megvalósíthassák kitűzött céljaikat. A Százszorszépek 7 koreográfiával kvalifikálták magukat ezen a nagyszabású versenyen.

 

Az Egyesület  Kincses Sziget Tanodájának  nyári táborában  hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű diákok nyaralnak június 13-a és 18-a között a Balatonnál.

 

alt

„Nagyragadozók járják egy észak-magyarországi falu környékét” – olvasható egy tavaly nyáron (2014) megjelent cikk címeként. Az írásból kiderül, hogy Jósvafő és környékéről van szó. Legújabban arról értesülhettünk, hogy 2015. május 3-án egy barna medve tévedt hazánk területére. A Lengyelországból érkezett Iwo névre keresztelt mackó az Aggteleki Nemzeti Park nyugati határánál érkezett az országba. Szabó Ádámot, az Aggteleki Nemzeti Park nagyragadozókkal foglalkozó munkatársát faggattam a témához kapcsolódó kérdéseimmel.

 

Az Edelényi Kistérség Kábítószer Egyeztető Fórumának 8 tagja 2015. április 21-22-én  az NCSSZI - Nemzeti Drogmegelőzési Iroda és Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által szervezett, a „Legyen más a szenvedélyed!” TÁMOP 5.2.9-13/1-2014-0001 számú kiemelt projekt keretein belül megrendezett Nemzetközi Gyermek- és Tinédzseraddiktológiai Konferencián vett részt.

 

TÁMOP-3.2.3/A-11/1-2012-0145

2014. novemberében befejeződött a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt "Építő közösségek 3. ütem" - Közművelődési intézmények a kreatív iparral kapcsolatos alapkompetenciák fejlesztését elősegítő új tanulási formák szolgálatában c. pályázat megvalósítása a Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár gesztorálásával.

 

alt„…2013 márciusától 2014 novemberéig az Edelényi és Szikszói kistérségekben szélessávú optikai távközlési körzethálózati fejlesztést hajt végre az Új Széchényi terv nyertes pályázójaként…” olvashattuk a TAVGER Távközlési Szolgáltató Kft. szórólapján 2014-ben.
A fejlesztés olyan periférikusan elhelyezkedő településeken valósul meg - ahol eddig nem élhettek a nagy sávszélesség nyújtotta lehetőségekkel a lakosok, vállalkozások, intézmények. Név szerint a fejlesztéssel érintett települések: Balajt, Becskeháza, Bódvalenke, Bódvarákó, Damak, Debréte, Galvács, Hegymeg, Irota, Ládbesenyő, Szakácsi, Szendrőlád, Szinpetri, Szögliget, Teresztenye, Tomor, Tornabarakony, Tornakápolna, Tornanádaska, Tornaszentandrás, Varbóc, Viszló.

 

alt

A szabálytalan áram vételezésénekek a megelőzése és megszűntetése, valamint a kábeltelevízió szolgáltatást illegálisan használókkal szembeni fellépés érdekében összehangolt ellenőrzést tartottak Edelényben.

 

alt

Nem túl régen értesülhettek róla az olvasók, hogy Edelényben sintértelepet létesítettek. A város internetes honlapján olvasható a 2015. 01. 21-én megjelent írás. A cikkből részletesebb információk nem derülnek ki, ezért kerestem fel Baranyi Ferencet, a polgármesteri kabinet munkatársát, aki válaszolt a témával kapcsolatos kérdésemre.

 

alt2010-es, nagy Bódva áradást követően történtek intézkedések. Az egyik nyomán megvalósuló beruházásról - a Komjáti / Hidvégardó térségében épült védműről - hírt is adtunk, kétségtelenül az öröm hangján.

A napokban készült képes beszámolót nézve erős kétségek ébredhetnek az emberben, hogy sikerült-e tökéletes megoldást találni a vízügyi szakembereknek az árvízi helyzetekre Komjáti határában, konkrétan a Malomtanyán?!

 
altA rendőrség a lakosság segítségét kéri egy 16 éves edelényi fiú eltűnése ügyében.

Az Edelényi Rendőrkapitányság 05020/2963/2014. ált. számon körözési eljárás keretében vizsgálatot folytat Nácsa Attila eltűnése miatt.

 

alt2014. november 19-én Dr. Daher Pierre vette át az AVON Magyarország nagyszerű felajánlását, az adomány 10 000 000 forint, melyet az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet egy ultrahang készülék vásárlására fordít. A berendezés alkalmas lesz a mellrák megelőzéséhez is alkalmas diagnosztikai tevékenységek végzésére. Az adomány átvételekor jelen volt Vajda Zoltánné, a Magyar Rákellenes Liga Edelényi Alapszervezetének vezetője is.

 

altA BOCS Mentorprogram résztvevői megalapították a Bódva-völgy és Cserehát Turizmusáért Egyesületet, amelynek célja, hogy összefogja a térség turisztikai szereplőit, és közös gondolkodással, összehangolt tervezéssel elősegítse a vendégforgalom fellendítését a vidéken.

 

altHónapok óta készülünk bemutatni közösségünknek a Rakaca Team-et, mint az egyik fontos civil csoportot a térségben. A napokban elnyert „Az Év Közösségi Kezdeményezése 2014.” cím kapcsán azonban nem várhatunk tovább. Vaskó Gergelyt, a csapat meghatározó alakját kérdezem arról kik is ők egyáltalán, mit szeretnének, honnan jött az ötlet az összefogásra, mivel jár a cím enyerése? De vegyük sorra a kérdéseket.

 

altTöbb településen történt polgármester váltás októberben, de csak két helyen úgy, hogy a korábbi polgármester nem is indult a helyhatósági választáson. Az egyik ilyen település Szögliget, akinek korábbi polgármestere Tótné Mihalik Katalin méltán volt elismert nem csak településén, de a térségben is. Két ciklus után más terveket valósít meg. Ennek kapcsán faggatom kérdéseimmel.

• Nem fájt a szíve, mikor átadta a sokféle gonddal küszködő, de mégiscsak környezetéből kiemelkedő sorssal bíró településének a kulcsát?

​Életem legnehezebb és legfájóbb döntése volt, de tudom, tudtam, hogy egyben elkerülhetetlen is.​ ​A polgármesteri munka kevés embernek szól egy egész életre és hát valljuk be, nem könnyű másoktól függeni.​

 

A napokban veszik át megbízó leveleiket a megválasztott helyhatósági tisztségviselők, hogy aztán az alakuló testületi üléssel megkezdjék az öt éves ciklusban a munkát. Néhány településen egyetlen polgármester jelölt, és éppen annyi képviselőjelölt szerepelt a szavazó cédulán, amennyi a képviselő-testületbe kell. Itt egyértelmű a támogatottság és a bizalom. Máshol több jelölt közül, szoros eredmény mellett, akárcsak egyetlen többletszavazattal kerültek a polgármesteri, képviselői székbe.   (Néhány érdekes eredményről, a leg-ekről, keretes írásunkban olvashatnak!)  

 
További cikkeink...
Eseménynaptár
<<  Március 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.