• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altNyár van! Keressük a helyváltoztatásban rejlő örömöket, élményeket. Kiadványokat lapozgatunk, interneten keresgélünk kirándulási célpontokat. Egy-egy országos jelentőségű és védettségű műemlékről számtalan helyen találunk leírást és már kívülről tudjuk, hogy a XII. - XIII. század fordulóján épült, Árpád kori, egyedülálló nevezetessége az ikerszentély,  falfestményei XIV. századiak, Európában még egy hasonlót találni és így tovább. Elutazunk a világ végére is, csak hogy láthassuk!! De látjuk e belülről is? Bejutunk e könnyűszerrel a falak közzé?

 A tornaszentandrási országos jelentőségű műemlék templomunkba való bejutás nehézségei nem annyira egyediek - mint az ikerszentélye. Ezek a templomok többnyire működőek, egyházi tulajdonban és kezelésben lévő objektumok. „Kulcsos” látnivalók, kulcskérdés a bejutás módja is. Többnyire a harangozókat bízzák meg e feladattal. A hálás látogatók szívesen fizetnének is a bejutásért illetve ha bejutottak nem mennek el a perselyek mellett a nélkül, hogy ne dobnának bele némi „aprót”. Érdemes lenne stabil megoldásokat találni a helyzetekre. Távoztak már busszal, gyalogosan és lóháton is a templombelső látványa nélkül!  Ne hagyjuk!

 
⇐ Vissza a kezdőlapra
Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.