• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altMartonyiba látogatott  Dr. Orosz Atanáz a Miskolci Apostoli Exarchátus püspöke, és részt vett a Kármelhegyi Boldogasszony tiszteletére megtartandó búcsúi szentmisén. Az  ünnepi szentmise 10 órától kezdődött. Atanáz püspök két társával és a Martonyiban rendszeresen misét tartó görög katolikus lelkész, András atyával együtt érkezett. A martonyi katolikus templomban nem csak a katolikusok, hanem a település református hívei  is megjelentek. A püspök prédikációjában kiemelte Martonyi település összetartását amiatt, hogy a katolikus gyülekezet együttes erővel építtette fel ezt a katolikus templomot, ahol a mai napon összegyűltünk .

Emellett  nem véletlen, hogy  már több száz évvel ezelőtt elkezdődött a hívő élet gyakorlása azzal, hogy a pálos rendi szerzetesek itt építették meg a kolostorukat  a Három-hegyen, és harcoltak az időjárás viszontagságaival. A szentmise végén Kalocsai Kiara mondott el kiválóan egy verset és átadta a virágcsokrot  a Martonyi községi Önkormányzat nevében a Miskolci Apostoli Exarchátus püspökének, majd  Vécsei István polgármester is megköszönte  a látogatását. Ezt követően a miséhez még ünnepi körmenet, és miroválás  párosult.
A szentmise egészében megtekinthető a következő linken.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dhyT1ncC8uk


alt


Az ünnepi esemény után a Martonyi településre érkezők kedvükre válogathattak a vásárosok kínálataiból. Volt cukorkákat áruló, és több játékos sátor is. Többen tettek látogatást azok közül is, akik elszakadtak szülői házuktól, vagy akár rokonságuk maradt a faluban. Az időjárás is kedvezett az eseménynek, mert igaz délelőtt még felhős volt az ég, de délutánra kisütött a nap.

 

alt


alt
 

alt

 
⇐ Vissza a kezdőlapra
Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.