• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altA Gömör-Tornai Nyár rendezvénysorozat keretében rendezték meg Égerszögön az opera-operett estet július 13-án, szombaton este a református templomban. Az érdeklődés nagyságát jelzi, hogy többen kint rekedtek a templomból, csak a kiszűrődő hangok juthattak el hozzájuk. Köszönhető volt ez térségünk egyik híres szülöttének, a perkupai származású Szegedi Csaba operaénekesnek is.

alt

 

Vele készült interjút olvashatunk a Református Egyház internetes oldalán (www.tirek.hu) Az alábbiakban ebből idézünk egy részletet:

"Református lelkésznek készültél, de egészen más pályára tévedtél. Korábbi interjúban azt nyilatkoztad, hogy van hasonlóság a két hivatás között…

Örülök, hogy nem sikerült a felvételim a teológiára, mert így elmondhatom: megtaláltam a helyem, és feladatom az életben. A közelmúltban Buenos Airesben jártam, úgy éreztem magam, mint egy lelkipásztor, aki elmegy az óceánon túlra. Rendszeresen beszélek a darabok előtt, elmondom, hogy milyen kötődésem van az adott dalhoz, és milyen a személyes kapcsolatom a művekkel. Az ember beleszövi saját tapasztalatait az előadásába. Szerintem nem feltétlenül kell lelkipásztornak lenni ahhoz, hogy az ember példát mutasson. Lehet az ember kőműves, fodrász vagy eladó, ha tisztességesen és példamutatóan teszi, akkor mint egy református lelkész „vezeti” az embereket. Eközben magam is próbálok rajta maradni a helyes úton, ami nagyon nehéz ebben a világban."

A teljes riport itt olvasható: http://www.tirek.hu/hir/mutat/35939/

 
⇐ Vissza a kezdőlapra
Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.