• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

alt- Egy református lelkész ünnepi gondolatai -

Közeledjünk Istenhez és egymáshoz!
„Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek.” Jak. 4,8
Isten Igéje élő és ható, élesebb a kétélű kardnál. Nem eltitkolt szándékom, hogy e mostani igével felhívjam a figyelmet egy nagyon fontos problémára így a szeretet ünnepe közeledtével.

A hétköznapi terhek és problémák, minden ember életében különböző formában jelennek meg. Vannak, akik jobban és vannak, akik kevésbé bírják a megterheléseket. A hibáinkat megpróbáljuk megmagyarázni, bűneinket eltitkolni, vagy erényt kovácsolni belőle. Keressük a hibát a rendszerben, a kormányban, az ellenzékben, a szomszédban, a hitvestársban, a papokban, a bankokban és még sorolhatnám. Nagyon sokan a saját bűneik és vágyaik miatt kerültek abba az állapotba, amiben éppen vannak. Milyen állapotban vagy most? Jó vagy rossz, és milyenben szeretnél lenni? Isten Igéje nem téved, a legnagyobb probléma abban van kedves olvasó, hogy sokszor – vagy mindig? – távol vagy az Istentől. Innen ered minden nehézség. Távol mert nem hallod a harang hívó szavát, mert templom helyet karácsonykor wellnessre mész, testileg akarod kipihenni magad pedig lelkileg vagy kifáradva csak nem látod, mert nem imádkozol, mert nem olvasod Isten igéjét a Bibliát. Folytathatnám a felsorolást, mert nem csak Istentől, hanem a testvéredtől, a házastársadtól a gyermekedtől is távol vagy sokszor. Igénk arra bíztat, hogy „közeledjetek az Istenhez, és ő is közeledni fog hozzátok”. Ezt a közeledést imádkozással tehetjük meg először, aztán életmóddal. Ő elé kell járulnunk elszánt, hívő imában, elmondva neki mindazt, ami a szívünkben van. Amikor így közeledünk hozzá, azt találjuk, közeledni fog hozzánk. Tudom, lesznek, akik csak félig olvassák majd ezt a cikket, és közömbösek lesznek továbbra is, ahogy eddig, de azt is tudom, hogy lesz, aki elgondolkozik ez íráson és közeledni fog az Istenhez és ahhoz akitől most távol van. Mennyi minden másképpen lenne, ha ismernéd az Istent. Mennyi minden másképp lenne, ha ismernéd az Isten akaratát az életedre nézve, a házasságodban és a gyermekeid nevelésében. Most ezen az ünnepen is sokan lesznek testileg közel egymáshoz, egy hajlékban vagy egy asztal mellett, de lelkileg nagyon távol. Lehet ezen változtatni, kell ezen változtatni. Isten fiában, Jézus Krisztusban közel jött hozzánk, hogy egészen a mienk legyen, hogy egészen az enyém legyen, és ha egészen a tied lesz, akkor fogsz igazán közeledni a felebarátodhoz, minden érdek nélkül csupán szeretetből és tiszteletből.
Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek. A kezek cselekedeteinkről beszélnek, úgy is mondhatnánk, tisztítsátok meg cselekedeteiteket, életviteleiteket. A szív itt a vágyainkat képviseli, sokszor olyan vágyaink vannak, amik egyenesen Istenkísértések, mert annyira nagyravágyóak vagy elégedetlenek vagyunk. A kétszívű az, aki mást mond és mást tesz. Szívesen szokták alkalmazni azt a közmondást a papokra: bort iszik és vizet prédikál. Ez azonban nem csak egyes lelkészre, hanem mindenkire igaz. Legyünk egyenesek és közeledjünk az Istenhez minden nap és Ő is közeledni fog hozzánk, csak engedjük, hogy megváltoztassa az életünket. Ha ezen az ünnepen ez megtörténik, többé sosem akarsz távol lenni az Istentől. Imádkozunk ezért. Én ezt kérem az Istentől, hogy így legyen a te életben is kedves olvasó, aki eddig távol volt tőled, most legyen egészen közel hozzád, legyen az életed része ….. Krisztus. Ámen

A fotó Erdélyben készült, Végváron - Bódvaszilas testvérgyülekezeténél.

 

 
⇐ Vissza a kezdőlapra
Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.