• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altA térség fejlődésében a helyi termék kiemelkedő jelentőségű. Ezt felismerve indította el a Borsod-Torna-Gömör Egyesület a helyi termékek térségi feltárására, termelésének ösztönzésére, népszerűsítésére irányuló programját. Összesen négy védjegy-kategória került kialakításra: Házi Remek, Príma Porta, Megbízható Beszállító és Kiváló Tájtermék. Jelenleg 21 fő csatlakozott a védjegyhasználati rendszerhez.

Miután sikeresen összeszerveződtek a térségi helyi védjegyeseink, úgy gondoltuk 2015. április 9-én az Edelényi Templomkerti Kisvendéglőben lehetőséget teremtünk arra, hogy egy délutáni kötetlen beszélgetés keretében személyesen is megismerkedhessenek a tagok és a közös jövőről beszélgessünk együtt.

alt

A Fórum keretében a térségben lévő vállalkozók, egyesületek, magánszemélyek lehetőséget kaptak egymás megismerésére.  Új információkat, új kapcsolódási pontokat fedezhettek fel egymásban. Ismertették a 2014-2020-as időszakra vonatkozó elképzeléseiket, melyek alapját jelentik majd az elkövetkezendő időszak Helyi Fejlesztési Stratégiájának. A Borsod-Torna-Gömör Egyesület a térségi szereplők fejlesztési ötletei alapján állítja majd föl a Helyi Fejlesztési Stratégiájában azokat a prioritásokat, melyekre 2014-2020 között pályázatot lehet majd benyújtani.

alt

Szükségesnek látjuk az együttműködés erősítését, hisz a különböző helyi termékek előállítói akkor tudják eredményüket maximalizálni, ha egymással is együttműködnek az alapanyagok biztosításában, a feldolgozó kapacitások kiaknázásában, a termék szettek, többmesterséget érintő termékek összeállításában, a csomagolásban, a minősítési eljárásokban és az értékesítésben.

A 2015. április 9-én sikeresen elindult kezdeményezésünket fontosnak láttuk megismételni, így 2015. május 7-én immár második alkalommal lehetőséget teremtettünk arra, hogy szorosabb együttműködést alakulhassanak ki a Helyi Védjegy Rendszerhez tartozó tagok.

Fontosnak látjuk ezen kezdeményezés folytatását, hisz egy-két alkalommal nem alakul ki együttműködés. Szükséges a rendszeresség és az, hogy a résztvevők belső indíttatásából fakadjon.

 

(A cikk szerzője a Borsod-Torna-Gömör Egyesület munkatársa.)

 

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Február 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.