• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altHuszonhét süteményt neveztek be arra a versenyre, amelyet rendezvénysorozata márciusi állomásaként a Kemencés Baráti Kör hirdetett meg. Az edelényieken kívül más településekről is érkeztek a Borsodi Tájházba finomságaikkal. A kocsonyák, pálinkák és a tájházról szerzett ismeretek versenye után ezúttal a házi sütemények seregszemléjét hirdette meg a baráti kör. Vezetője, Lupaneszku Viktor hangsúlyozta: a céljuk elsősorban az volt, hogy a húsvéti ünnepekre készülődve ötletet meríthessenek a háziasszonyok, kicserélhessék receptjeiket, praktikáikat.

A szép számban benevezett süteményeket a neves szendrői cukrászmester, Paszternák János elnök vezette zsűri kóstolta végig, bírálta el, majd hozta a döntés a helyezési sorrendről. Ez alapján a legfinomabbnak Kissné Eperjesi Katalin Csokoládés habos álma bizonyult, amiért a kemencések már jól megszokott cipója mellett egy Paszti-féle tortát is hazavihetett. A második helyen a mindössze tizennégy éves Oláh Zsuzsanna végzett Madártejszeletjével, a harmadik pedig a Nádasdi holdat benevező Girhiny Sándorné lett. A különdíjban részesítettek közül kiemelendő a csupán hétéves Pongrácz Ádám, akinek a Banángolyója nyerte el a zsűri tetszését, de ne feledkezzünk meg Fedorné Varga Andrea Sajtkrémes képviselőfánkjáról és Polácsikné Lénárt Márta Linzerjéről sem!

alt

alt

A programban íjászverseny is szerepelt a tájház tavaly megnyílt interaktív bemutatóhelyén. Az ifjúsági kategóriában Fedor Dávid, a felnőttek közül pedig Kiss Zoltán bizonyult a legjobb céllövőnek. Az előbbi kategóriában Juhász András lett a második, Furmann Zsuzsanna pedig a harmadik. A felnőtteknél a második Szlavisócki István, a harmadik Kaulics Dániel.

alt

alt

alt

 

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.