• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altAz egy éves egészséges életmódhoz kapcsolódó pályázat programjait a térségbeli települések folyamatosan szervezik előző év második felétől a 2014-es év közepéig. A program célja az egészséges életmódot támogató pozitív közösségi minták elterjesztése a szükséges intézményrendszeri háttér kialakításával, a legjelentősebb, idült, nem-fertőző betegségek okozta halálozás és betegségteher megelőzése és csökkentése az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó szolgáltatások révén. A lakosság széles körének fizikai aktivitásra, mozgásban gazdag életmódra, egészséges táplálkozásra ösztönzését támogató szolgáltatások kialakítása, az idült, nem fertőző betegségek megelőzésének előmozdítása. A dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítása, valamint a mentális egészség javítása.

Egy kis betekintés, miként történik ez a térség néhány településén.

A Martonyi Községi Önkormányzat "Egészséges életmód Martonyi településen" című, pályázat által megvalósított programsorozat keretében előzőleg egy egészséges életmódhoz kapcsolódó rajzversenyt szervezett, majd múlt héten az Interaktív kiállítás - Dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok állomásához érkezett. Egész héten megtekinthetőek voltak a település Tájházában a kiállítás darabjai.

Láthatóak voltak:

• Életmód tanácsok kiadvány

• Szokjon le most a dohányzásról! kiadvány

• Drog? Köszönöm, de nem…! kiadvány

• Amit az alkoholról tudni kell…kiadvány

• Állandó ellenségünk, a stressz… kiadvány

• A dohányzásról való leszokást segítő termék pl. nikotin tapaszok,rágógumi.

• A témához kapcsolódó kisfilmek, fotómontázsok.

• Dohányzós Zsuzsi; Mr. Gross Mouth, Dohányos száj, Dohányos tüdő.

 

alt

 

A kiállítás megtekintése mellett egész héten lehetőség nyílott arra is, hogy andalító zene mellett kipróbálják a masszázságyat és a fotelt. A rengeteg jótékony hatással bíró szerkezeteket előszeretettel vették használatba a település lakosai.

Szombaton délelőtt a kíváncsiskodók meghallgathatták az egészséges életmódról szóló előadást, amelynek keretében gombakrémet, és padlizsánkrémet is kóstolhattak a község lakosai és az idelátogatók. Az előadás után személyes beszélgetéseket is folytathattak az előadókkal, akik lelkesen álltak az érdeklődők rendelkezésére. A Tájház egyik helységben egy masszőrfiú végzett olajos masszázst, amely után frissnek és üdének érezhették magukat a kezelést igénybe vevő személyek. A programsorozat további állomásai még : kirándulás, szűrővizsgálat, Egészségnap.

A délutáni órákban Meszesre vándorolt tovább a csapat, ahol ugyanez a program fogadta a település lakosait. Meszesi Önkormányzati Hivatal kultúrtermében zajlott az előadás, és a kiállítás is megvalósult. Ezen kívül a község lakosai kipróbálhatták a két masszírozó szerkezetet is. Az olajos masszázst orvosi rendelőben végezték.

Perkupa községben november 29-én kezdődött a Kalász László Művelődési Házban ,,Települési egészségfejlesztési program megvalósítása Perkupa településen” eseménysorozat. A községben minden héten szerveznek sportfoglalkozást, felváltva van aerobik és ping - pong, amelyre előszeretettel látogatnak el a település lakosai. A pályázat keretében csoportfoglalkozásokat is tartanak.

.

alt

 

Egészséges életmód előadások tekintetében leginkább Perkupa háziasszonyai kaphattak felvilágosítást, hogy zabpehelyből és más egészséges alapanyagokból hogyan készíthetőek el a finom, és egészséges sütemények. Az egészségnapon az érdeklődők jógázhattak, masszíroztathattak, valamint kvízjátékokon és sportfoglalkozásokon vehettek részt. A jövőben még várható program Perkupán az Egészséghét lesz, de még részletes programról nem tudtak tájékoztatást adni. Ilyen, és ehhez fogható programok még várhatóak Aggtelken, Bódvaszilason, Szendrőben, Szögligeten is.

 

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.